Leírás és Paraméterek
Édesebb, csokisabb, igazán kerek Pastry Sour, amely a méltán híres, aromatikus, mandula-vanília párossal készült.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Arpus Barrel Aged Sour Cherry Imperial Stout 0,44L
Normál ár
6.900 Ft
Törzsvásárlói ár
5.865 Ft
B Bop Fermentory Mufasa 0,44L
Normál ár
3.990 Ft
Törzsvásárlói ár
3.391 Ft
Horizont Night Shift 2024 RIS BA Chocolate Orange 0,33l
Monyo Ruby Decade 10th Anniversary 0375L
Normál ár
4.390 Ft
Törzsvásárlói ár
3.731 Ft
Arpus DDH Hopchest DIPA 0,44L
Normál ár
3.750 Ft
Törzsvásárlói ár
3.188 Ft
Brewing Vibes What's Your Plan For Tomorrow? 0,5L
Normál ár
2.450 Ft
Törzsvásárlói ár
2.082 Ft
Vaskakas Trash Unicorn - Csupor X Vaskakas 0,33L
Normál ár
2.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.862 Ft
Fehér Nyúl FTB25 Islay Whisky Barrel Aged Imperial Stout 0,33L
Normál ár
3.890 Ft
Törzsvásárlói ár
3.306 Ft