Leírás és Paraméterek
A Duvel egy természetes sör, finom keserűséggel, kifinomult ízzel és jellegzetes komlós karakterrel. Az egyedülálló, körülbelül 90 napig tartó főzési folyamat garantálja a tiszta karaktert, a finom pezsgést és a kellemesen édes alkoholos ízt.
A tiszta forrásvíz mellett, amely a sör fő összetevője, az árpa a legfontosabb alapanyag. Az árpának öt napig kell csíráznia a malátázóban, ezután marad a maláta. A maláta és ennek következtében a sör színét is a hőmérséklet határozza meg. A Duvel jellegzetes keserűségét különböző aromás szlovén és cseh komlófajták hozzáadásával nyeri el. Csak olyan exkluzív komlót használunk, amely állandó, kiváló minőségéről híres.
A Duvel először tartályban erjed, 20-26°C-on. A sörfőző ehhez saját kultúrát használ. Az eredeti élesztőtörzs, amelyet Albert Moortgat maga választott ki az 1920-as években, Skóciából származik. A tároló tartályokban történő érlelés után, amelyekben a sört -2°C-ra hűtik, az ital készen áll a palackozásra. Az extra cukor és élesztő hozzáadásának köszönhetően a sör a palackban újra erjed. Ez meleg pincékben (24°C) történik, és két hétig tart. Ezután a sör hideg pincékbe kerül, ahol további hat hétig érlelődik és stabilizálódik. Ez az extra hosszú érlelési időszak egyedülálló, és hozzájárul a Duvel kifinomult aromájához és tiszta ízéhez.
Egy sörszakértőkből álló csapat naponta ellenőrzi a folyamatot ízelemzésekkel. A Duvel csak 90 nap elteltével, amikor a sör elérte gazdag ízvilágát, hagyhatja el a sörfőzdét.
Meglepően magas alkoholtartalmának (8,5 %), hatalmas habjának, finom habzásának és selymesen lágy szájérzetének köszönhetően a Duvel egyértelműen kiemelkedik a többi belga sör közül.
A kép illusztráció, az ár a poharat nem tartalmazza.A Blonde jellemzően könnyen iható, alacsony, de kellemes komlós keserűséggel. Ez egy könnyű vagy közepes testű sör, alacsony malátaaromával, amely fűszeres és néha gyümölcsös-észteres karakterrel rendelkezik. Ez a stílus közepesen édes, és nem olyan keserű, mint a belga típusú Tripel vagy a Golden Strong Ale. Általában ragyogóan tiszta. Általánosságban az enyhe édesség, a fűszeresség és az alacsony vagy közepes gyümölcsös észteres ízek közötti egyensúly jellemzi.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Belga sörtípusok
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli