Leírás és Paraméterek
A második Radical sörünk egy New England inspired IPA lett. A sör érdekessége, hogy duplán lett hidegkomlózva (DDH), rengeteg komlót toltunk bele, mégsem lett keserű a végeredmény. A komló aromája dominál a sörben. Ez az első New England IPA-nk, ahol már kezeltük a vizet főzés előtt, ennek köszönhetően a kortyérzet rendkívül selymes és lágy lett, illetve reméljük ezáltal a "ködössége" is tovább megmarad. Illat és aromavilágában egyértelműen az ananász dominál. Haze for Craze.
A búzabor(Wheat Wine) olyan erős sör, amelynek malátaprofiljában szerepel egy adag búza. Az árpaborhoz hasonlóan a búzabor édes, malátás és magas alkoholtartalmú (8 és 12 százalék közötti). A búza mennyisége változhat, de jellemzően a malátaprofil körülbelül felét, azaz nagyjából 40-60 százalékát teszi ki. A maradék árpamaláta.
Az árpaborokhoz képest a búzaborok általában világosabb színűek és testűek, kevésbé agresszívan komlózottak, és így kevésbé keserűek. A sörfőzők általában könnyebb malátákat használnak a búza borokhoz, mint az árpaborokhoz, így a búza borok egy kicsit lágyabbak és gyümölcsösebbek.
Legyél sörszakértő YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli