Leírás és Paraméterek
Krémes, száraz, lágyan gyümölcsösen árnyalt, kávés profilú Dry Stout.
A pörkölt árpa felhasználásának köszönhetően száraz pörkölt karakterrel rendelkezik. A kávészerű pörkölt árpa és a mérsékelten pörkölt malátaaromák hangsúlyozása határozza meg a karakter nagy részét. A komlós keserűség közepes vagy közepesen magas. Ezt a sört gyakran nitrogéngázcsapolással adagolják, amely sima, krémes testet kölcsönöz a szájpadlásnak.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
https://www.youtube.com/watch?v=agS0YRaOujk
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A pörkölt árpa felhasználásának köszönhetően száraz pörkölt karakterrel rendelkezik. A kávészerű pörkölt árpa és a mérsékelten pörkölt malátaaromák hangsúlyozása határozza meg a karakter nagy részét. A komlós keserűség közepes vagy közepesen magas. Ezt a sört gyakran nitrogéngázcsapolással adagolják, amely sima, krémes testet kölcsönöz a szájpadlásnak.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
https://www.youtube.com/watch?v=agS0YRaOujk
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Nepomucen Blind Test - Crazy Lines #69 0,5L
Normál ár
4.000 Ft
Törzsvásárlói ár
3.400 Ft
Nepomucen 10th Anniversary - Smoothie Bowl 0,5L
Normál ár
3.200 Ft
Törzsvásárlói ár
2.720 Ft
Nepomucen Crash Test - Crazy Lines #76 0,5L
Normál ár
4.000 Ft
Törzsvásárlói ár
3.400 Ft
Nepomucen Grand Canyon - Crazy Lines #74 0,5L
Normál ár
4.000 Ft
Törzsvásárlói ár
3.400 Ft
Nepomucen Round Up - Crazy Lines #85 0,5L
Normál ár
4.200 Ft
Törzsvásárlói ár
3.570 Ft
Nepomucen West - Crazy Lines #72 0,5L
Normál ár
3.500 Ft
Törzsvásárlói ár
2.975 Ft
Nepomucen Borderline - Crazy Lines #75 0,5L
Normál ár
4.000 Ft
Törzsvásárlói ár
3.400 Ft
Nepomucen Alora - Crazy Lines #86 0,5L
Normál ár
3.650 Ft
Törzsvásárlói ár
3.103 Ft