Leírás és Paraméterek
Feketeribizlivel gazdagított pastry stout sör.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Ugar Brewery Rouge Allure 0,33L
Normál ár
2.090 Ft
Törzsvásárlói ár
1.777 Ft
Sima Brewing Fekete Kincs Porter 2024 0,33L
Normál ár
2.090 Ft
Törzsvásárlói ár
1.777 Ft
Fraktaal Brewing Mákos Guba Torta 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Etyeki Pepper Rangers 0,33L
Normál ár
2.090 Ft
Törzsvásárlói ár
1.777 Ft
Ugar Brewery Festive Spirit Awakening 0,5L
Normál ár
2.350 Ft
Törzsvásárlói ár
1.997 Ft
Uradalmi Sörmanufaktúra BA Imperial D8 - Woodford 0,33L
Normál ár
4.190 Ft
Törzsvásárlói ár
3.561 Ft
First Baby Beast 0,33L
Normál ár
1.850 Ft
Törzsvásárlói ár
1.572 Ft
Mad Scientist Meggyes Pite Raspberry EDT 0,33L
Normál ár
2.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.862 Ft