Leírás és Paraméterek
Fanyarkás, de mellette fásan édes, csokis Pastry Stout. Az ízeket az áfonya, csoki, szeder és juharszirup alkotja.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Reketye Giant Nut 0,33L
Normál ár
2.220 Ft
Törzsvásárlói ár
1.887 Ft
MadX GunnLöd 0,35L
Normál ár
5.990 Ft
Törzsvásárlói ár
5.092 Ft
Reketye Hanky-Panky 0,33L
Normál ár
2.590 Ft
Törzsvásárlói ár
2.201 Ft
Ugar Brewery Spectrum Push The Flower Button 0,5L
Normál ár
1.850 Ft
Törzsvásárlói ár
1.572 Ft
Stu Mostow X Anniversary 10/10 WILD#30 w/B. Nektar 0,375L Üveg
Normál ár
7.100 Ft
Törzsvásárlói ár
6.035 Ft
Stu Mostow FRUIT PORTAL 0,44L CAN
Normál ár
3.850 Ft
Törzsvásárlói ár
3.273 Ft
Stu Mostow Orange Espresso 0,5L
Normál ár
3.100 Ft
Törzsvásárlói ár
2.635 Ft
Stu Mostow WRCLW Schops 0,5L Üveg
Normál ár
2.550 Ft
Törzsvásárlói ár
2.167 Ft