Leírás és Paraméterek
Blendelt Stout. A sör első fele négy különböző hordóban pihent (Henry McKenna 18 hónapig, Old Elk 14 hónapig, Russell's Reserve 8 hónapig, Benrheim Barrel Proof 6 hónapig) amit finisheltek két fajta vanílián. A blend második fele 27 hónapig volt Willett és Calumet Farms bourbon hordókban, hogy utána kókuszon és vanílián pihenjen.
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
First The Menace 0,33L
Normál ár
2.250 Ft
Törzsvásárlói ár
1.912 Ft
Adroit Theory Evangelion XVIII [Lilin] 0,473L Can
Normál ár
7.250 Ft
Törzsvásárlói ár
6.162 Ft
Funky Fluid Birthday Cookie: U Fotografa 2024 0,33L
Normál ár
10.650 Ft
Törzsvásárlói ár
9.053 Ft
InVitro Baphomet 2025 0,44L
Normál ár
2.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.862 Ft
Ugar Brewery Trailer 030 0,33L
Normál ár
2.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.862 Ft
Bottle Logic Paisley Cave Complex (collab with Great Notion) 0,5L Bottle
Normál ár
25.000 Ft
Törzsvásárlói ár
21.250 Ft