A Hanssens Artisanaal egy hagyományos blendery, azaz lambic-keverő üzem, melynek központja a belgiumi Dworpban található. A Hanssens számos különleges lambicot kínál: ilyen például a Schaerbeekse cseresznyéből készült Scarenbecca Kriek, valamint Belgium egyetlen autentikus epres lambicje, az Oudbeitje. Szakértők szerint a Hanssens volt az első blendery, amely az Oude Geuze és az Oude Kriek védett nevet használta a címkén.
A Lambiek Fabriek egy Sint Pieters Leeuw-ban található lambic blendery, amelyet 2016-ban alapítottak. Három alapítója Jo Panneels (keverés), Jozef Van Bosstraeten (sörfőzés és keverés) és Jo Van Aert (sörfőzés).
Eddig négy palackozott terméket hoztak forgalomba, amelyeket a Belgoo sörfőzdében helyben főzött saját lambicből állítanak elő. A Seizoensbrouwerij Vandewalle Belgiumban, Lo-Reninge szívében található. Egy kis sörfőzde, amelynek családi sörfőzési hagyományai a 18. századig (1756) nyúlnak vissza. Gyakran dolgoznak regionális alapanyagokkal, mint például a Poperinge komló és a Veurn cseresznye. A kis léptéknek köszönhetően egyedi és szezonális sörök készülnek, korlátozott mennyiségben.
Söreik megkapták a "100% nyugat-flamand" elismerést, valamint a "Belga komló" minőségi logót a Hop uit Poperinge nonprofit szervezettől.
A 3 Fonteinen története egészen a 19. század végéig nyúlik vissza, amikor még egy kis kávézóként és Geuze blendelőként működött a hely, majd az egész vállalkozást Gaston De Belder 1958-ban megvásárolta és kezdte kialakítani mostani, mai formaját. 1982-től fiai, Armand és Guido vette át a gyeplőt 1988-tól már saját sörfőző üzemmel is rendelkeztek, nem csak a felvásárolt sörlével dolgoztak.
2009-ben sajnos majdnem abbamaradt az ő történetük, ugyanis egy hibás termosztát miatt közel 3000 palack felrobbant az üzemben, viszont maradt jó pár felhevült tele üveg, amelyet Armand's Spirit néven (Eau de Vie) értékesíteni tudtak és ez tette lehetővé a folytatást. 4 év után 2013-ban érte el a főzde a ma is ismert alakját.
Szinte felfoghatatlan mennyiségű hordót és energiát mozgósítva érték el a ma már szinte piacvezetőnek mondható szerepüket a világban. A megszokott, tradícionális ízek mellé rengeteg, különböző gyümölcs felhasználásával készítenek még lambicokat, melyet igyekeznek eljuttatni a világ minden pontjára.
Ha szeretnél többet tudni arról, hogy mi az a Lambic és a Geuze egy korábbi blogbejegyzésünket tudjuk ajánlani!
https://www.beerselection.hu/te-mennyire-kedveled-a-savanyu-soroket-96