Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A búzasöröknek alapvetően két típusát különböztetjük meg, a belga búzát és a bajor típusú búzasört.
A bajor búzasör (Hefeweizen) nevéhez hűen búzamalátából készül, jellemzője a ködös megjelenés, általában vastag, hosszan tartó habbal, illatában és ízében is erős szegfűszeges és banános jelleggel amit a felhasznált élesztőnek köszönhet. A komlókeserű teljesen a háttérbe szorul, alkoholfoka 4,9 - 5,6% között alakul.
A belga búzasör (Witbier) rendkívül hasonló bajor társához, a legnagyobb különbség, hogy a belga búzasört minden esetben fűszerezik, tradícionálisan korianderrel és narancshéjjal. A komlókeresű szintén minimális szerepet játszik, alkoholfoka 4,8 - 5,6% között alakul.