Nem titkoljuk, hogy oldalunkon a felhasználói élményének fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A Lager egy alsó erjesztésű sörtípus, melyet alacsony hőmérsékleten tárolnak, ekkor ülepedik és tisztul a sör. 1960 óta a lágerek térnyerése töretlen, mára messze a legnépszerűbb sörtípus a világon.
Rengeteg típust és altípust különböztetünk meg, talán a legismertebb a Pilseni vagy Pilsner melyet Csehországban, Plzeňben főztek először. A legegyszerűbben színük alapján lehet őket kategorizálni.
Világos
A legnépszerűbb típus, általában könnyedebbek, nem túl édesek, nem túl keserűek, tökéletes szomjoltók.
Barna
A felhasznált pörkölt maláta adja meg a színét és ízét ezeknek az söröknek, a karamelles, esetenként csokis jegyek jellemzőek, a keserűsség általában csak kellemesen jelentkezik, nem uralkodik az italon.
Félbarna
A pörköletlen és pörkölt maláták arányának keverésével tudják ezeknek a söröknek a színét beállítani. Illatra és ízvilágra is a barna és a világos lágerek közé lehet besorolni, általában kicsit testesebbek világos társaiknál és érkeznek a pörkölt malátás ízjegyek is, kicsivel több keserűséggel mint ami barna társainál szokás.