Leírás és Paraméterek
Darabos, selymes, az ízekkel játszó Sour, most citrom, lime, narancs, málna, guava, mályvacukor és jégkrém felhasználásával készült.
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Sour kifejezés leggyakrabban olyan savanyú sörre utal, amelyet szándékosan édesre főznek, és gyakran nem erjeszthető cukrokkal, például dextrózzal és laktózzal készül (ezeket azért nevezik nem erjeszthetőnek, mert az élesztő nem eszi fel őket, és nem alakítja át alkohollá). Ezeket a söröket rengeteg édes összetevő, például gyümölcsök, mályvacukor, keksz, kókuszdió stb. hozzáadásával főzik.
A savanyú sör olyan sör, amelynek szándékosan savanyú, savas vagy fanyar íze van. A hagyományos savanyú sörök közé tartoznak a belga lambic, a gueuze, a flamand vörös sörök, valamint a német gose. A savanyú sörök úgy készülnek, hogy vadélesztő törzseket vagy baktériumokat engednek a főzetbe, majd felforralják a sörlevet, hogy elpusztuljanak ezek a baktériumok és később ne befolyásolhassák az erjedést.
A savanyított sörhöz leggyakrabban használt mikrobák a Lactobacillus és a Pediococcus baktériumok, míg a Brettanomyces gomba szintén hozzáadhat némi savasságot a sörhöz.
A savanykás íz elérésének másik módszere a gyümölcsök hozzáadása, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a szerves savakhoz, például a citromsav kialakulásához.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Savanyú sörök
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Mortalis DemiHydra | Strawberry + Kiwi + Watermelon 0,473L Can
Normál ár
7.700 Ft
Törzsvásárlói ár
6.545 Ft
Hoof Hearted $120 Nachos (2024) 0,355L Can
Normál ár
6.650 Ft
Törzsvásárlói ár
5.652 Ft
Parish Extra Extra Ghosty Bits (collab with WeldWerks) 0,473L Can
Normál ár
8.250 Ft
Törzsvásárlói ár
7.012 Ft
Messorem Temporalis #0023 0,473L Can
Normál ár
8.050 Ft
Törzsvásárlói ár
6.842 Ft
WeldWerks Bamm Bamm Rubble Rubble: Now With Rainbow Sherbet 0,473L Can
Normál ár
6.700 Ft
Törzsvásárlói ár
5.695 Ft
Imprint Schmoojee Frosé Raspberry Chocolate Cake (collab with Kings) 0,473L Can
Normál ár
8.700 Ft
Törzsvásárlói ár
7.395 Ft
Hoof Hearted Discount Nachos (2024) 0,473L
Frequentem Just Fruit (Peach, White Grape, Strawberry) 0,473L Can
Normál ár
8.050 Ft
Törzsvásárlói ár
6.842 Ft