Leírás és Paraméterek
First Craft Beer x Christiania Bryghus kollab.
Pastry Stout árpa-, zab- és rozsmalátával, kókusszal és keksszel.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Pastry Stout árpa-, zab- és rozsmalátával, kókusszal és keksszel.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
First x Christiania Bryghus Mellow it Down 0,33L
Normál ár
1.890 Ft
Törzsvásárlói ár
1.607 Ft
First Juggler DIPA 0,33L
Normál ár
1.990 Ft
Törzsvásárlói ár
1.692 Ft
Fehér Nyúl Gemini 0,33L
Normál ár
1.990 Ft
Törzsvásárlói ár
1.692 Ft
Vaskakas Kapucíner 2024 0,33L
Normál ár
2.190 Ft
Törzsvásárlói ár
1.862 Ft
Vaskakas YOU Holy 0,33L
Normál ár
2.050 Ft
Törzsvásárlói ár
1.742 Ft
Einbecker Brauherren Pils 0,5L
Normál ár
950 Ft
Törzsvásárlói ár
807 Ft
Mad Scientist LOTR - Dwarven Forge 0,33L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft
Mad Scientist LOTR - White Tree Pale 0,33L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft