Leírás és Paraméterek
Egyenlő arányba tartalazza ez a Stout a következőket: 26 hónapig Buffalo Trace hordó, 28 hónapig Wild Turkey Rye hordó és egy 10 hónapos Wild Turkey Rye Kingsnake alapot. A blendelés után Új-kaledóniai vanílián érlelték. Az eredmény egy sűrű brownie, sok fűszerrel.
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Az Imperial Stout alkoholosabb, szárazabb, csokisabb a sima stouthoz képest, rendkívül gazdag, édes, telt malátajelleggel. A keserűség származhat pörkölt malátákból vagy komló hozzáadásából. Eredetileg az Orosz cári családnak szánták.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Fehér Nyúl Pink Power 0,33L
1.550 Ft1.060 FtMad Scientist Oolong Lagoon 0,44L
Normál ár2.890 FtTörzsvásárlói ár2.456 FtMonyo Workin'25 Redcurrant X Lime Imperial Sour Ale 0,33L
Normál ár1.890 FtTörzsvásárlói ár1.607 FtUgar Brewery Strómanova 0,33L
Normál ár1.850 FtTörzsvásárlói ár1.572 FtUgar Brewery Trailer 034 0,33L
Normál ár2.450 FtTörzsvásárlói ár2.082 FtVaskakas Trash Unicorn - Csupor X Vaskakas 0,33L
Normál ár2.190 FtTörzsvásárlói ár1.862 FtHop Hooligans Night'S Blood 0,5L
Normál ár4.350 FtTörzsvásárlói ár3.698 Ft