Leírás és Paraméterek
Szuper titkos és szuper tiszta alapra főzött hordóérlelt Imperial Stout.
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
A Pastry Stout kifejezés leggyakrabban olyan stoutra utal, amelyet szándékosan édesre főznek és gyakran rengeteg cukros összetevő hozzáadásával készül. A végcél általában az, hogy olyan sört főzzenek, amely a desszert ízét - és néha megjelenését - utánozza. Az „imperial” jelző a magas alkoholtartalomra utal.
A Stout a porter szárazabb, sötétebb, testesebb erősebb leszármazottja. Színben nagyon hasonlóak, a stoutokban azonban sokkal több a karamellizált pörkölt maláta és a kávés ízvilág, valamint édeskésebbek is. A stout szó első ismert használata egy 1677-ben keltezett, az Egerton Manuscripts-ban talált dokumentumban, amely a sör erősségére utal. 1721-ben használták először a porter nevet egy pörkölt malátával készült sötétbarna sör leírására. A porterek hatalmas népszerűsége miatt a sörfőzők többféle erősségben készítették őket. Az erősebb, jellemzően 7 vagy 8 %-os alkoholtartalmú söröket "stout porter"-nek nevezték, így a stout és a porter története és fejlődése összefonódott.
Ha szeretnél többet megtudni erről a sörstílusról, nézd meg YouTube videónkat!
Porterek és Stoutok közötti különbségek
Legyél sörszakértő ingyenes YouTube tanfolyamunkkal!
23db rövid, de tartalmas videónk segítségével komoly tudásra tehetsz szert!
Beerselection Sörsuli
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Ezeket is ajánljuk
Arpus 7 Year Anniversary Quintuple Dry Hopped QIPA 0,44L
Normál ár
4.750 Ft
Törzsvásárlói ár
4.038 Ft
Arpus 7 Year Anniversary Coconut IPA 0,44L
Normál ár
3.900 Ft
Törzsvásárlói ár
3.315 Ft
Arpus 7 Year Anniversary QDH DIPA 0,44L
Normál ár
4.150 Ft
Törzsvásárlói ár
3.528 Ft
Einbecker Brauherren Pils 0,5L
Normál ár
950 Ft
Törzsvásárlói ár
807 Ft
Szent András Sörfőzde Esthajnal 2024 0,33L
Normál ár
1.950 Ft
Törzsvásárlói ár
1.657 Ft
Mad Scientist LOTR - Dwarven Forge 0,33L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft
Mad Scientist LOTR - Elvenberry 0,33L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft
Mad Scientist LOTR - White Tree Pale 0,33L
Normál ár
1.900 Ft
Törzsvásárlói ár
1.615 Ft